Workshop & Cursus

De workshops en cursussen zijn geschikt voor iedereen die in ongedwongen sfeer wil kennismaken met de zeefdruktechniek en kunnen worden aangepast aan de samenstelling van jouw groep. Dus kom je met de buurvrouw, met collega’s of met je gezin? Zoek je een kinderfeestje? Of ben je beeldend kunstenaar en wil je onderzoeken of de zeefdruktechniek jou iets nieuws kan brengen? Het kan allemaal. Voor elke workshop geldt dat je met je eigen groepje komt; zo ben je dus altijd in goed gezelschap.

Boekjes maken

Kom je eigen setje notitieboekjes maken! Bedruk je eigen kaftjes en bindt met blanco papier een mooi setje boekjes om in tekenen of schrijven. Zo ga je behalve zeefdrukken ook bezig met het snijden en rillen van papier en het boekbinden met de cahiersteek. Zeefdruk- of ontwerpervaring is niet nodig. Na afloop kun je meteen je eigen stapeltje teken- of notitieboekjes meenemen.

Aantal pers: 3 – 6
Leeftijd: 12 – 100
Duur: 3,5 uur
Dag en tijd; in overleg
Kosten: €65,- p.p.
Incl.: materialen, koffie, thee of limonade en wat lekkers.

Cobra Monotype

In deze workshop maken we een combinatie tussen zeefdruk en schilderen middels de zeefdruk monotype techniek. Als thema nemen we een aantal kenmerken uit de Cobra beweging zoals werken met toeval en experiment. Het resultaat; unieke schilderachtig kunstwerkjes met een bijzondere zeefdruk-uitstraling. Geschikt voor iedereen die zich graag laten verrassen door toeval.

Aantal pers: 4 – 6
Leeftijd: 4 – 100
Duur: 2,5 uur
Dag; in overleg
Kosten: €45,- p.p. t/m 12 jr €25,- p.p.
Incl.: materialen, koffie, thee of limonade en wat lekkers

Introductie Cursus

In deze workshop gaan we zoveel mogelijk facetten van het zeefdrukken bijlangs zoals; het maken van een ontwerp (tekenen, printen, collage, schilderen etc) het belichten van een raam, het zeefdrukken op papier, inkten mengen, experimentern en nog veel meer. Na deze workshop ga je naar huis met je eigen zeefdruk en misschien heb je wel zin om je aan te melden voor een cursus.

Aantal pers: 2 – 4
Leeftijd: 12 – 100
Duur: 4 uur
Dag; in overleg
Kosten: €85,- p.p.
Incl.: materialen, koffie, thee of limonade en wat lekkers.

Verjaardag

Kom zeefdrukken op je verjaardag! Samen maken we kunstwerkjes met de zeefdruk-monotype techniek. Na afloop kan iedereen meteen zijn/haar kunstwerkje ingelijst mee naar huis nemen in een gezellig tasje met cadeautje. Er is tijd voor het uitpakken van cadeaus en natuurlijk om taart te eten. De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, maar het zal niet de eerste keer zijn dat een groepje volwassenen een verjaardag bij ons viert.

Aantal pers: 4 – 8
Leeftijd: 4 – 100
Duur: 2,5 uur
Dag en tijd in overleg
Kosten: €25,- p.p.
Incl. Uitnodigingen, taart, limonade, lijstje, materialen, cadeautje.

Cursus op maat

Wil je graag leren zeefdrukken? Of heb je een specifiek zeefdruk project voor ogen, maar weinig tot geen ervaring? Dan is deze cursus wellicht iets voor jou. De cursus kan per dagdeel a 4 uur afgenomen worden. Hoeveel dagdelen jouw cursus of project duurt bepaal je zelf. Ga je voor het experiment of heb je juist een duidelijk doel? Het kan allemaal. Je kunt alleen deelnemen aan de cursus, maar je kunt ook als duo reserveren.

Aantal pers: 1 – 2
Leeftijd: 14 – 100
Duur: 4 uur per dagdeel
Dag en tijd in overleg
Kosten: 150 euro p.p. per dagdeel
Inclusief: basismaterialen, koffie, thee, iets lekkers.

Scholen

Een workshop volgen met een schoolklas? Dat kan! Zowel leerlingen uit het basisonderwijs als uit het voortgezet kunnen terecht. We zijn de workshops momenteel aan het fine-tunen en het aanbod aan het uitbreiden. Binnenkort vindt u hier meer informatie over.

Alvast in gesprek? Neem dan vooral contact op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.