Projecten/Beautiful Mess

Beautiful Mess

Beautiful Mess was een internationale zeefdruk expositie & project. In het voormalige zeefdrukatelier aan de Klaprooslaan in Groningen werd een selectie van 100 zeefdruk testprints tentoongesteld, gemaakt door zeefdrukkunstenaars uit binnen en buitenland. De expositie is onderdeel van Werkman2015 / Werkmaanjaar.

Deelnemende kunstenaars

Palefroi, DE
Strawdogs, NL
Sonnenzimmer, USA
Mercadorama, MEX
Arrache toi un Oeil, FR
Crosshair Chicago, USA
The Birdmachine, USA
Mirjam Dijkema, NL
Joris Diks, NL
Willem Kolvoort, NL
Michael Hacker, AU
Justin Santora, USA
Tineke Meirink, NL
Mara Piccione, NL

Zeefdruk Testprints

Een testprint is een ‘one-of-a-kind’ restproduct van de zeefdruktechniek; oude prints en mislukte druklagen worden gebruikt als testvellen waardoor bij toeval, nieuw beeld ontstaat. Veel van deze testprints zijn rijp voor de oud papierbak, af en toe zitten er juweeltjes tussen. Deze testprints spelen in de expositie en het project de hoofdrol.

Werkman2015

In het kader van ‘Werkman 2015’, zullen Illustratoren / Zeefdrukkers Mara Piccione en Tineke Meirink, temidden van deze toevals-juweeltjes zichzelf een week lang opsluiten in de studio, om nieuwe zeefdrukken te maken. Geheel in de geest van Werkman met als uitgangspunt, de dingen die om hen heen zijn; de testprints, de drukkerij en een ongezonde dosis werklust. De expositie was te zien van 23 oktober t/m 1 november 2015.