Dagbesteding

Over het zeefdrukatelier

Zeefdrukatelier Hogeland is de zeefdrukwerkplaats en het atelier van Mara Piccione, gevestigd aan de Hoofdstraat 31, te Warffum. In Het Zeefdrukatelier vinden verschillende activiteiten plaats. Zo worden er workshops, zeefdruk- en kunstlessen gegeven aan scholen, kinderen en volwassenen. Het Zeefdrukatelier is een erkend leerbedrijf en biedt stageplaatsen aan voor leerlingen van diverse MBO en HBO opleidingen. Twee dagdelen per week is het zeefdrukatelier de werkplaats voor het arbeidsmatige dagbestedingproject Hot Paperwork.

Over Hot Paperwork

Hot Paperwork is een kleurrijke, handgemaakte stationery lijn. Vanuit Het Zeefdrukatelier, toveren wij restpapier en afgekeurde kunstzeefdrukken om tot een snoepwinkel aan kleurrijke notitieboekjes, tekenblokken, schriften en kaarten. Door enkel te werken met restpapier willen we bijdragen aan een circulaire samenleving. Alle producten zijn uniek en worden stuk voor stuk met de hand gemaakt met ons team. De artikelen zijn te koop in Het Zeefdrukatelier in Warffum op de open dagen en bij diverse winkels in binnen- en buitenland.

Over de dagbesteding

Het project Hot Paperwork biedt een creatieve, rustige en gezellige werkplek in de vorm van arbeidsmatige dagbesteding. Je krijgt de tijd en ruimte om op jouw eigen tempo te werken aan jouw ontwikkeling. Er is van alles te doen en te leren. Samen kijken we wat bij jou past, er is voor iedereen iets te doen. Door mee te werken aan dit project, werk je ook aan je persoonlijke doelen, structuur en ritme en aan je sociale vaardigheden. Samen met jou maken we een persoonlijk plan.

Onze groep bestaat altijd uit maximaal 5 personen, inclusief begeleiding en eventueel een stagiair(e). Op deze manier kan iedereen zijn/haar ruimte nemen en is er tijd genoeg voor persoonlijke begeleiding en een gesprek.

Ben je nieuwsgierig naar een werkplek binnen ons team? Heb je vragen? Je bent van harte welkom voor een rondleiding en kennismakingsgesprek. Je kunt het beste een mailtje sturen, dan maken we een afspraak.

_________________________________________________________

Contra-indicaties

Een veilige en prettige werkomgeving staat centraal bij ons in het zeefdrukatelier. Om dit voor iedereen te kunnen waarborgen zijn er enkele contra-indicaties gesteld voor aanmeldingen. Tijdens een intakegesprek zullen we vaststellen of een plek bij ons de juiste plek is voor jou en voor de groep. Ook kunnen er situaties ontstaan waarbij Het Zeefdrukatelier onvoldoende kan aansluiten bij de hulpvraag. Denk hierbij aan het niet hebben van de juiste expertise.

Werkzaamheden

Een aantal voorbeelden van werkzaamheden die je bij ons kunt doen en leren zijn:

  • papier snijden en rillen (voorzien van een vouwlijn)
  • boekbinden (naaien of lijmen)
  • afwerken; zoals stempelen, bandjes aanbrengen en verpakken
  • bestellingen inpakken, stickeren
  • brainstormen over nieuwe producten en dit uitproberen
  • productfotografie
  • zeefdrukken (leren)
  • mooie omslagen uitzoeken werkplaats onderhoud (oud papier sorteren, inktpotten schoonmaken etc)

__________________________________________________________

Huisregels

Samen willen we het graag veilig en gezellig houden tijdens de dagbesteding in het Zeefdrukatelier. Daarom hebben we met elkaar een aantal huisregels opgesteld:

_________________________________________________________

Klachtenreglement & Inspraak

Het kan gebeuren dat je een klacht hebt over de dienstverlening van Het Zeefdrukatelier. Via onderstaande knop kun je in het klachtenreglement lezen wat je kunt doen.

_________________________________________________________

Privacyreglement

Mara Piccione, eigenaar van Zeefdrukatelier Hogeland en jouw werkplekbegeleider is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in dit privacyreglement.