Projecten/Later als ik groot ben

Later als ik groot ben

In het midden van de Oosterparkwijk bevindt zich het Treslinghuis, een bedrijvenverzamelgebouw met voornamelijk wijkgerichte functies. In de zijvleugel bevinden zich naast diverse kantoren ook de woningen van Het Kopland. De gezamenlijke entree en het trappenhuis waren toe aan een opfrisbeurt en wat vrolijkheid. Ons werd gevraagd dit op een creatieve manier aan te pakken.

Partners

Dit project is tot stand gekomen met ondersteuning van het ‘Leefbaarheidsfonds Nijestee’ en NLA Wijkteam Oosterparkwijk.

Wij vonden het bijzonder dat wonen en werken naast elkaar plaats vinden in dit gebouw en besloten dit gegeven als uitgangspunt te nemen. Fantaseren over de toekomst begint als kind; waar ga ik wonen, wat voor beroep zal ik krijgen…. Samen met de basisschoolkinderen van de Siebe Jan Bouwmaschool gingen wij een mooie samenwerking aan. Samen met Willem Kolvoort en Madeleine van der Raad verzorgden wij een aantal tekenworkshops.

Lees hier de songtekst

Tijdens deze wokshops vroegen we de kinderen tekeningen te maken n.a.v. de vragen: Hoe ziet jouw ideale woning er uit? en Wat wil je later graag worden? Uit een enorm aantal tekeningen hebben wij een selectie uitvergroot tot een verhaallijn die in het trappenhuis te lezen is. Hip Hop muzikant ‘Nick in the Cave’ schreef speciaal voor dit project en voor de schoolkinderen het nummer: Later als ik groot ben en bracht dit tijdens de opening ten gehore.

Luister hier naar het nummer

Later als ik groot ben / Nick in the Cave
Beats produced by: Brother Vink