Projecten/zwerfvuil

Zwerfvuilproject

Samen met kinderen uit de Oosterparkwijk pakten we middels een kunstproject samen het zwerfvuilprobleem aan. De wijk kreeg ruim 20 extra afvalbakken die we mochten opvrolijken!

We gingen de wijk in om zwerfvuil te verzamelen en vroegen de kinderen om eens anders te kijken naar het gevonden zwerfvuil; heeft het een interessante vorm? Kun je er iets in zien?

We fotografeerden onze vondsten en knipten de contouren hiervan uit vrolijk gekleurd papier. Door te schuiven en combineren met deze vormen ontstonden er verrassende beelden.

De bakken werden in 3 prachtige kleuren bespoten en bestickerd met de ontwerpen. De afvalbakken werden verdeeld over de Oosterparkwijk en maakten veelal vrolijke reacties los; zoals bijvoorbeeld dit mooi betrokken verhaal.

Partners

De plaatsing van de afvalbakken is een initiatief van Bewonersorganisatie Oosterparkwijk, die zich al jaren bezighoudt met afvalproblemen in de wijk. Het is de bewonersorganisatie met hulp van het gebiedsteam gelukt meerdere afvalbakken te adopteren. Dit mede dankzij bijdragen van van de Coöperatieve Wijkraad, Milieudienst Groningen en Wis Dokkum. Een team van WerkPro leegt de afvalbakken meerdere malen per week.